Péntektől fokozatos lehűlés kezdődik, visszatér a januári idő

Az elmúlt napokban tapasztalható enyhébb időjárás nem ígérkezik tartósnak. Péntektől máris lehűlés veszi kezdetét, és az időjárás gyorsan visszatér a normális, januári kerékvágásba.

Pénteken hidegfront

Pénteken hajnalban és reggel egy hidegfront hatására többfelé várható eső, havaseső, amit a hegyekben havazás válthat fel. Napközben aztán északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, időnként fel is szakadozhat a felhőzet. Az élénk-erős északnyugati széllel megkezdődik a lehűlés: a reggeli 0,+6 fokról délutánra már nem nagyon emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton átlagos januári idő

Szombaton hajnalban -5, délután pedig +2 fok körüli hőmérséklet várható, ami nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak. A többórás napsütés után délután dél-délnyugat felől egyre több felhő érkezik, és az esti órákban a déli megyékben már szállingózhat a hó.

Vasárnap délen eshet a hó

Vasárnap egy tőlünk délre elvonuló ciklon csapadékzónája érintheti az ország déli-délkeleti, valamint keleti megyéit, így ezeken a tájakon a nap első felében előfordulhat hóesés, hószállingózás, míg északnyugat felé haladva egyre kisebb a havazás esélye, és egyre nagyobb a szakadozott felhőzet, így a napsütés valószínűsége. Hajnalban -1,-6, délután -1,+4 fok közötti hőmérséklet várható.

Hétfőn

Átmenetileg ismét szárazabb, csendes idő várható legalább néhány órás napsütéssel, majd újra dél felől közelít egy ciklon felhőzete felénk. Reggel -5, délután továbbra is +2 fok közeli hőmérséklet valószínű.

Keddtől

tőlünk délre-délnyugatra napokon keresztül aktív ciklontevékenységre lehet számítani. Ezek a ciklonok pedig időnként nedves légtömegeket szállítanak fölénk, így több alakalommal is van esély egyelőre bizonytalan mennyiségű havazásra, havasesőre. (Legnagyobb valószínűséggel délen, legkevésbé pedig az északi országrészben.) Folytatódik az igazi januári időjárás többnyire 0,+1 fok körüli maximumokkal.