Hétvégére kellemes, kora tavaszias idő jöhet

Továbbra is úgy tűnik, hogy a hétvégére újra kora tavaszias enyheség érkezik, de addig sem kell igazán komoly hidegtől tartani.

Szerdán sok napsütés

Szerdán a hajnali -5, 0 fokról délutánra a sok napsütés hatására +4,+8 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra már nem kell számítani.

Csütörtökön több helyen párás

Csütörtökön hajnalban 0,-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, és többfelé képződhet pára, illetve köd, amelynek egy része elszórtan, főleg az ország északkeleti felén napközben is megmaradhat. Az ország nagyobb részén ugyanakkor több órás napsütés várható. A tartósan párás vidékeken +2, a napos tájakon +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig kora tavaszias

Péntektől napról-napra egyre enyhébb légtömegek érkeznek: eleinte +7, majd +9, végül +11 fok körüli kora tavaszias magasságokba erősödhet a nappali felmelegedés mértéke. Jó hír, hogy a kellemes hőmérsékletekhez valószínűleg több órás napsütés is társul, mindemellett pedig csapadékra is kicsi az esély.

A jövő hét elejére jöhet lehűlés

Előreláthatólag vasárnap este/hétfőn érheti el térségünket egy hidegfront, ami a jövő hét elejére hozhat bizonytalan mértékű – egyelőre valószínűbb, hogy nem túl jelentős – lehűlést.