Ilyen idő valószínű február végéig – még van esély télies napokra

A meteorológiai tél utolsó 3 hete összességében az átlagosnál kissé enyhébb időjárást tartogat, de még nem érdemes temetni a telet, hiszen van esély hideg, sőt havas, télies napokra is.

Február 6 – 10

A következő napokban viszonylag csendes, száraz, eseménytelen időjárás valószínű, és végre napsütésből sem lesz hiány. Péntekig többfelé párás, foltokban ködös lehet a levegő. Az éjszakák ugyan gyengén fagyosak lesznek, délutánonként azonban az átlagosnál enyhébb, eleinte +6, majd a hétvégén már +10 fok körüli hőmérséklet várható.

Február 11 – 17

A jövő hét elején egy hidegfront érheti el térségünket eleinte esővel majd vegyes halmazállapotú csapadékkal. Drasztikus lehűlésre kicsi az esély, de átmenetileg egy kissé téliesebb hangulatúvá válhat az időjárás, hózáporok is előfordulhatnak. A hónap közepén újra mérsékelt enyhülésre és csendesebb időre utaló jelzések látszanak: általában a +5,+10 fok közötti tartományban mozoghat a maximum hőmérséklet.

Február 18 – 28

A hónap utolsó harmadában meglehetősen változékony, mozgalmas időjárás alakulhat ki. Ebben a periódusban már egy markánsabb hidegfront is elérheti térségünket, amely legalább néhány napra erősebb lehűlést és havazást hozhat magával, így ismét van esély télies napokra. Ezt követően azonban, a hónap vége felé közeledve újra enyhülés valószínű.