Ilyen időjárás valószínű márciusban

Mozgalmas időjárást tartogat az idei március. A hónap első felében jóval melegebb lehet az ilyenkor szokásosnál, majd a hónap második felében már hidegebb időszakokra is van esély.

Március első felében

nagy valószínűséggel folytatódik az átlagosnál melegebb időjárás, ahogy ezt az elmúlt hetekben is megszokhattuk. Tartósan nyugodt, eseménytelen időszakokra kicsi az esély. Gyakran érkeznek térségünkbe időjárási frontok, amelyek mentén elszórtan fordulhat elő eső, zápor. A hidegfrontok mögött átmenetileg az ilyenkor szokásos, 8-9 fok körüli értékeket felülről súrolhatja a maximum hőmérséklet, ugyanakkor többnyire inkább a 10-20 fok közötti tartományban mozoghat majd a nappali felmelegedés mértéke, és inkább a több hullámban érkező erős felmelegedés lehet a jellemző.

A hónap második felében

már nagyobb az előrejelzéseben a bizonytalanság. Az időjárás változékony jellege előreláthatólag továbbra is megmarad, azonban úgy tűnik, hogy a hőmérséklet szempontjából már fordulhat a kocka. Észak felől több hullámban is hidegebb légtömegek érhetik el térségünket, így ekkor már az átlagosnál hidegebb napok is előfordulhatnak. Ebben a periódusban a csapadék valószínűsége is nagyobb, mint március első felében. A lehűlések alkalmával pedig az eső mellett főleg a hegyekben, de nem kizárt, hogy akár síkvidéken is láthatunk újra hópelyheket.