Áprilisi és májusi hőmérsékletek is lehetnek ezen a héten

A március elejének megfelelő 8 fok körüli értékeket bőven túlszárnyalja a hőmérséklet az előttünk álló héten. Különösen hétfőn és csütörtökön lesz kiugróan meleg, amikor április végét, sőt május elejét idéző időjárás is lehet.

Hétfőn

sok napsütés várható, amit a késő délutáni óráktól zavarhat majd egyre több felhő egy közeledő hidegfront hatására, amelyből estétől nyugaton-északnyugaton már eső is előfordulhat. Az erős délnyugati széllel délutánra 15-21 fok közé melegszik a levegő.

Kedden

hajnalban a hidegfront átvonul felettünk. Útját többfelé kísérik esők, záporok, valamint erős, néhol viharos nyugatias szél. A front mögött napközben már felszakadozik a felhőzet, kisüt néhány órára a Nap, és csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor. A szeles időben 10-15 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de ez még mindig magasabb az ilyenkor elvárhatónál.

Szerdán és csütötökön

délnyugat felől újból erős felmelegedés kezdődik: szerdán 15, csütörtökön már 20 fok körüli maximumokat mérhetünk. Mindehhez pedig több órás napsütés és csütörtökön egyre erősebb délnyugati szél társul majd.

Péntektől – vasárnapig

folytatódik a változékony, szokatlanul enyhe időjárás. Pénteken egy hidegfront hozhat ismét átmeneti, kisebb lehűlést és szórványos záporokat, majd a hét vége felé közeledve újból erősödő felmelegedés valószínű.