Marad az enyhe idő – pénteken már végre több helyen eshet

Az előttünk álló héten összességében az ilyenkor szokásosnál enyhébb marad az időjárás. A hét második felében pedig végre esély nyílik arra is, hogy megérkezzen a várva várt csapadék.

Kedden

Az ország nagy részén több órás napsütés várható, időnkénti felhősödéssel. Reggel 0,+5 fokig hűl a levegő, de az északi fagyzugos völgyekben ismét van esély gyenge fagyokra. Délután kellemes, 16-21 fok közötti meleg valószínű.

Szerdán és csütörtökön

a változó felhőzet mellett a napos időszakok lesznek túlsúlyban. Egyelőre inkább még csak a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan egy-egy zápor. Az éjszakai fagyok megszűnnek, délutánonként pedig továbbra is 18-20 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

Pénteken

már nedves léghullámok érhetik el térségünket, ezért ekkor többfelé van esély esőkre, záporokra. Végre számottevő csapadék is hullhat, így enyhülhet a szárazság. A tartósan esős vidékeken 10-15 fok közé mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Hétvégén

átlagos áprilisi időjárás valószínű gyakori felhősödéssel, 16-17 fok körüli maximumokkal. Átmeneti csapadékszünet után a hét legvégén/jövő hét elején újra többfelé van esély esőre.