A hét második felében hideg, gyakran esős időjárás várható

A hét eleji kellemesen meleg, napsütéses időjárást a hét közepétől lehűlés és csapadék követi, így végre tovább enyhülhet az aszályos helyzet.

Kedden még kellemesen enyhe

Kedden délutánra még 20-21 fok köré melegszik a levegő, és egyelőre csak elszórtan, nagyobb eséllyel az ország nyugati felén-kétharmadán fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A felhősebb időszakok mellett azonban az ország nagy részén még több órára kisüt a Nap.

Szerdán már változás kezdődik

Szerdán már egyre több felhő zavarja a napsütést, és eleinte csak elszórtan, az esti óráktól egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. A nappali felmelegedés egyelőre még csak 15-20 fok közé mérséklődik.

Csütörtöktől lehűlés és eső

Csütörtökön és pénteken már országszerte többfelé kell ismétlődő esőre számítani, nagyobb területen kiadós mennyiség is hullhat. A csapadékkal együtt pedig nagy valószínűséggel lehűlés is érkezik. A lehűlés mértékében ugyanakkor még van bizonytalanság. Jelenleg az tűnik valószínűbbnek hogy az ország nagy részén 10 fok köré mérséklődnek a maximumok.

Hétvégén

is folytatódik változékony, gyakran esőre hajló, áprilisi időjárás. Szombaton átmeneti felmelegedés, majd vasárnap ismét lehűlés érkezhet, de összességében az ilyenkor szokásosnál alacsonyabb hőmérsékletekre van esély.