A Dunántúlra markánsabb, míg keletre gyengébb kiadásban érkezik a lehűlés és a csapadék

A hét második már többfelé megérkezik a csapadék és a lehűlés is, de nem mindenhova ugyanolyan mértékben. A legtöbb eső, illetve a hidegebb időjárás a Dunántúlon várható.

Csütörtökön

sok felhő lesz felettünk. Kevés napsütésben inkább csak a keleti megyékben bízhatunk. Szórványosan várható kisebb eső, zápor, délkeleten-keleten délutántól zivatarok is kipattanhatnak. A csapadék súlypontja várhatóan a Dunántúlon, annak is főleg a nyugati-délnyugati felén lesz. Ezeken a tájakon várható nagyobb mennyiség, és ott mindössze 7-12 fok között, míg a Dunától keletre még 13-19 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Pénteken

borongós, szeles idő várható elszórtan esővel, záporokkal. Nagyobb mennyiségű csapadék délen-délnyugaton valószínű.A Dunántúlon 6-11, attól keletre pedig 12-16 fok várható.

Hétvégén

továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, amelyekből eleinte többfelé, majd a hét vége felé közeledve egyre kevesebb helyen és egyre kisebb mennyiségben fordulhat elő csapadék. A nappali felmelegedés egyelőre még az ilyenkor szokásosnál alacsonyabban, többnyire 10-16 fok között alakul majd.

A jövő hét első felében

fokozatos javulás kezdődik: szárazabb, és lassanként melegebb légtömegek áramlanak fölénk.