Felhős, hűvös, esőre hajló hétvége, majd a jövő héten lassú javulás

Az előttünk álló hétvégén is a felhők lesznek túlsúlyban, és az ilyenkor szokásosnál hűvösebb időre van kilátás. A jövő hét első napjaiban aztán lassú javulás várható, de jelentős felmelegedésre egyelőre kicsi az esély.

Szombaton

többnyire borongós lesz az ég, csak időnként és helyenként vékonyodhat el a felhőtakaró, és süthet ki rövid időre a Nap. Elszórtan számíthatunk kisebb esőre, gyenge záporokra. A hajnali 3-8 fokról délutánra csupán 8-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

még sok felhő lesz felettünk, de időnként már szakadozottabbá válik a felhőzet. Továbbra is elszórt jelleggel, szinte az ország bármely pontján eleredhet az eső. Reggel 3-8, délután 9-16 fok várható.

Hétfőn és kedden

lassanként egyre kevesebb felhő borítja az eget és egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap. A kevesebb felhő miatt hűvösebb éjszakákra, helyenként gyenge talajmenti fagyokra van kilátás, a nappali felmelegedés pedig egyelőre alig erősödik; 14-15 fok közelében marad.

Szerdától

átlagos, április közepi időjárás következhet 15-20 fok közötti maximumokkal. Csapadékra a hét végéig még kicsi az esély, ebben a helyzetben változás majd a hosszú hétvégén kezdődhet.