Kellemes tavaszi időt tartogat a jövő hét, de ismét van esély gyenge éjszakai fagyokra

Vasárnap még a felhők lesznek túlsúlyban, majd a jövő héten egyre több napsütés várható, és fokozatosan melegszik az idő. Az éjszakák azonban eleinte kimondottak hidegek lesznek.

Vasárnap

sok felhő lesz felettünk, de eleinte az északkeleti megyékben, délutántól már máshol is elvékonyodhat, felszakadozhat a zárt felhőtakaró. Az északkeleti megyék kivételével több helyen fordulhat elő eső, zápor. Hajnalban 3-8, délután 10-15 fok közötti hőmérséklet várható, de nyugaton ennél kissé hűvösebb, északkeleten pár fokkal melegebb is lehet.

Hétfőn

fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, és egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap. Ettől függetlenül még jelentős felmelegedés nem lesz: reggel 3-8, délután 12-17 fok várható.

Kedden és szerdán

változóan felhős, száraz idő valószínű kedden több, szerdán kevesebb napsütéssel. A maximumok eleinte 15, majd 17 fok körül alakulnak. Az éjszakák ugyanakkor csípősek (0,+5 fok) lesznek, sőt a derült, szélcsendes, északi völgyekben gyenge fagyokra is érdemes felkészülni.

Csütörtöktől – vasárnapig

alapvetően száraz, kellemes, egyre melegebb időre van kilátás sok napsütéssel. Az éjszakák lassanként enyhülnek, délutánonként pedig kezdetben 18, majd 20, a hétvégén már 21-22 fok körüli melegre van kilátás.