A nyárias idő után hétvégére jelentős lehűlés jön

Már szinte biztos, hogy hétvégére megérkezik a korábban jelzett lehűlés, addig azonban még marad a korán jött áprilisi nyár.

Pénteken

hajnalban 10-15, délután már 25-31 fok közötti nyárias melegre van kilátás több órás, szűrt napsütéssel, amit délutántól a Dunántúlon már egyre több felhő zavarhat, és ezekből a felhőkből ott az esti óráktól záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Szombaton

hajnalban megérkezik a hidegfront. Útját erős északnyugati szél, és nyugat felől egyre többfelé záporok, zivatarok kísérik. Napközben aztán a front mögött nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, és a szeles időben már csak elszórtan van esély záporokra. A maximumhőmérséklet a péntekihez képest jelentősen, 8-10 fokkal visszaesik, vagyis 18-20 fok közelében alakul, de ez nagyjából megfelel az április második felében elvárhatónak.

Vasárnap

szeles, gyakran felhős, hamisítatlan áprilisi időre van kilátás, néhány órás napsütéssel, elszórtan záporokkal, kisebb esőkkel. Reggel 5-10, délután 15-20 fok közötti hőmérséklet valószínű.

A jövő hét első felében

folytatódik a változékony időjárás. Több alkalommal és többfelé van esély esőkre, záporokra, helyenként akár már kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat. A tartósan csapadékos vidékeken már csak 10-15, máshol továbbra is 15-20 fok között alakulhat a hőmérséklet. A nyárias meleg tehát egyelőre nem tér vissza.