A jövő hét elejétől újra csapadékosra fordul az idő

Érdemes kihasználni a kellemes, napsütéses hétvégét, mert a jövő hét elejétől újra egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így sok felhőre és több hullámban esőre, záporra, zivatarra számíthatunk.

Vasárnap

a reggeli 9-12 fokról délutánra 24-26 fok köré melegszik a levegő és még mindig sok napsütés várható, amit csak időnként zavarnak felhők. Ezekből a felhőkből egyelőre csak néhol alakulhat ki nyárias zápor, zivatar.

Hétfőtől – szerdáig

délnyugat felől több hullámban nagy nedvességtartalmú légtömegek áramlanak fölénk, így gyakran beborul az ég, és minden nap többfelé több alkalommal kell esőre, záporra, zivatarra készülni. Az ország nagyobb hányadán ismét kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A hét közepéig még csak néhány fokkal, 19-24 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön és pénteken

átmenetileg szárazabbra, hidegebbre fordul az időjárás: éjszakánként 6-11, délutánonként 15-20 fok közötti értékek valószínűek.

A jövő hétvégén

újból növekszik a csapadék esélye, de egyúttal pár fokos melegedés is körvonalazódik. Az igazi nyári idő azonban valószínűleg még június első napjaiban sem köszönt be.