Itt a friss kéthetes előrejelzés – további csapadék, de már nyárias meleg is várható

Nagy valószínűséggel a következő két hétben sem nyugszik meg felettünk tartósan a légkör: marad a változékony, többször csapadékos időjárás, de azért már nyárias hangulatú napokra is van esély.

Május 27 – június 2

Az előttünk álló héten több hullámban nedves levegő érkezik térségünkbe, így szinte minden nap számíthatunk esőkre, záporokra, zivatarokra. A hét közepéig sokfelé, a hét második felében elszórtan várható a kialakulásuk, azonban az ország nagy részén összességében jelentős mennyiségű csapadék hullhat le ezen a héten. A maximum hőmérsékletek a hét első felében, illetve a hétvégén 20-25, míg a hét közepén inkább 15-23 fok között tetőznek, a Dunántúlon az alacsonyabb értékekkel.

Június 3 – 9

Június első hetében előreláthatólag még mindig marad a változékonyság. Továbbra is több alkalommal van esély záporokra, zivatarokra, de már kevesebb helyen, illetve kisebb mennyiségben, és mindemellett már szárazabb, kellemes, nyárias hangulatú napokban is bízhatunk. Kis valószínűséggel ugyan még érintheti térségünket egy lehűlést hozó hidegfront, azonban a jövő hét folyamán a hőmérsékletekre inkább az emelkedő tendencia lehet jellemző, olyannyira, hogy a hét második felében a maximumok már a 24-30 fok közötti tartományban mozoghatnak. Az időjárás tehát jó eséllyel egyre inkább a nyárra kezd hasonlítani majd.