Hétvégére melegszik az idő, de a záporoktól még nem szabadulunk

A hét hátralévő részében javulás kezdődik: fokozatosan melegszik az idő, de tartósan zavartalan napsütésben még nem bízhatunk, és a záporoktól sem szabadulunk egyelőre.

Pénteken

a reggeli 8-13 fokról délutánra 18-23 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Még mindig sok felhő lesz felettünk, de már időnként előbukkanhat a Nap, és már csak elszórtan, főleg az ország déli-, valamint keleti felén alakulhatnak ki záporok.

Szombaton

az ország északi-északnyugati felén már több órára kisüthet a Nap, és csapadékra kicsi az esély. Dél-délkelet felé haladva azonban növekszik a felhők mennyisége és a csapadék valószínűsége. Délután általában 20-25 fok várható, de a felhősebb, esősebb déli tájakon még mindig kevéssel 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Vasárnap

már országszerte 22-27 fok közé melegedhet a levegő, és végre hosszabb napos időszakokban is bízhatunk, azonban délután szórványosan, ezúttal már országszerte újra kialakulhatnak záporok, zivatarok.

A jövő héten nyári idő zivatarokkal

A jövő héten már az időjárás igazodik végre a naptárhoz: egyre melegebb, nyárias időre van kilátás a hét elején 22-27, a hét második felében egyre inkább 25-30 fok közötti maximumokkal. A hét közepéig ugyanakkor még mindig több helyen leszakadhat az ég, vagyis erős gomolyfelhőképződés valószínű nyárias záporokkal, zivatarokkal.