Legalább 6 napig tarthat a hőség

Az előttünk álló hét nagy része a kánikula jegyében telik majd: tartósan 30 fok fölött alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet és az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek.

Hétfőn és kedden

sok napsütés várható, amit kevés gomolyfelhő zavar. Kis eséllyel alakulhat ki helyenként egy-egy frissítő zápor. Éjszakánként 18-19, délutánonként pedig 31 fok körül alakul a hőmérséklet.

szerdától – péntekig

kezdetben 32, majd 33 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, amihez továbbra is sok napsütés társul. A kánikulát csak néhol enyhíthetik nyárias záporok, zivatarok, és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést.

Hétvégén

nyugat felől egy hullámzó frontrendszer közelíti meg térségünket, amely előtt még tovább, akár 35-37 fokig is fokozódhat a forróság. Egyre valószínűbb, hogy ekkor éri el tetőpontját az idei első hőhullám. Előreláthatólag vasárnap már közelebb kerül hozzánk a hűvösebb levegő, de egyelőre bizonytalan, hogy mekkora mértékű lehűlés következik be, illetve hogy az egész országot érinti-e. Van esély arra, hogy átmeneti megtorpanás után június 20-áig még egyszer erőre kapjon a hőség, igaz ekkor már szelídebb formában.