Hétvégétől egyre több zápor, zivatar és egyre fülledtebb idő várható

Péntektől egyre nedvesebb, de továbbra is viszonylag meleg légtömegek áramlanak fölénk, ezért fülledtebbé válik a légkör, és ismét egyre többfelé jelennek meg a záporok, zivatarok.

Pénteken

a napsütés mellett már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és ezekből a felhőkből főként délnyugaton, illetve az ország északi felén már elszórtan záporok, zivatarok pattanhatnak ki. A reggeli 15-22 fokról délutánra 29-34 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap

több hullámban nedves, fülledt levegő érkezik térségünkbe, ezért a napos időszakok mellett országszerte több alkalommal és többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni, amelyeket néhol felhőszakadás és jégeső is kísérhet. Marad a meleg idő: éjszakánként 20, délutánonként 30 fok körül alakul a hőmérséklet, amit a magas páratartalom miatt még melegebbnek érezhetünk majd. Zivatarok idején ugyanakkor átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A jövő hét első felében

előreláthatólag folytatódik a zivatarokra hajló időjárás, sőt az ország nagyobb hányadán akár kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat, és mindeközben fokozatos lehűlésre van kilátás. A lehűlés mértéke egyelőre még bizonytalan. A valószínűbb jövőkép jelenleg az, hogy nem túl jelentősen, a 25-30 fok közötti tartományba mérséklődik a nappali felmelegedés.