Néhány napig kevesebb zápor, majd pénteken újból kiadós csapadék valószínű

A következő napokban kevesebb helyen és kisebb mennyiségben várható csapadék és több napsütésre számíthatunk, majd pénteken újra sokfelé leszakadhat az ég.

Keddtől – csütörtökig

a több órás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, de továbbra sem marad teljesen száraz az időjárásunk, ugyanis elszórtan mindegyik nap előfordulhatnak záporok, zivatarok. Ezekre leginkább az ország keleti felén van esély, de máshol sem kizárt a kialakulások. Éjszakánként 18-20, délutánonként pedig 29-30 fok körüli hőmérséklet várható.

Pénteken

egy hidegfront érheti el térségünket, ami sokfelé okozhat záporokat, zivatarokat. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ország nagyobb hányadán ismét kiadós mennyiségű csapadék hulljon. Az élénk-erős északnyugati széllel 25 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.

A hétvége

időjárásában egyelőre van bizonytalanság. Kezdetben még többfelé, majd előreláthatólag ismét egyre kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. Kánikulára jelenleg kicsi az esély, inkább az átlagosnak megfelelő, 28 fok körüli, vagy annál kissé alacsonyabb maximumok valószínűbbek, a hét legvégén melegedő tendenciával.