Itt a friss hosszútávú előrejelzés – ilyen idő valószínű augusztus közepéig

Tartósan csendes, száraz időjárásra kicsi az esély a következő két hétben, ugyanis gyakran érhetik el időjárási frontok térségünket, de emellett bőven számíthatunk meleg, napsütéses napokra is, amikor a strandolóknak kedvez az időjárás.

Július 30 – augusztus 1

Az előttünk álló 3 napban máris a nyaralóknak kedvező időjárásra van kilátás. Éjszakánként 18-20, délutánonként 30 fok közelében alakul a hőmérséklet, és több órás napsütés várható. Elszórtan ugyanakkor mindegyik nap előfordulhatnak nyárias záporok, legnagyobb eséllyel az ország keleti felén.

Augusztus 2 – 3

Augusztus első napjaiban egy hidegfront éri el térségünket, amelynek útját záporok, zivatarok, valamint megerősödő északnyugati szél, és néhány fokos lehűlés kíséri. Ekkor többfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék.

Augusztus 4 – 6

A hidegfront mögött átmenetileg nyugodtabb, eleinte kissé frissebb, majd fokozatosan melegedő időjárás valószínű, de szórványosan még ekkor is előfordulhatnak záporok. A jövő hét elejére ismét 30 fok köré melegedhet a levegő.

Augusztus 7 – 15

Előreláthatólag augusztus második hetében is megmarad az időjárás változékony jellege. Az augusztus 7-11-e közötti időszakban ismét elérheti térségünket egy kisebb lehűlést hozó hidegfront, és ekkor nagyobb eséllyel fordulhat elő csapadék. A hónap közepe felé közeledve aztán egyre melegebb, naposabb időjárás következhet, visszatérhet a kánikula.