Legközelebb pénteken, majd utána a jövő hét közepén jöhet markánsabb hidegfront

Csütörtökön még strandidő

Csütörtökön országszerte több órás napsütésre számíthatunk, amit időnként erősebb gomolyfelhő-képződés zavarhat. Ezekből a felhőkből legnagyobb eséllyel az északi-, valamint keleti megyékben fordulhatnak elő záporok, zivatarok, de máshol sem kizárt a kialakulásuk. Reggel 16-22, délután 26-31 fok várható.

Pénteken hidegfront

Pénteken nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, így fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és egyre kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé kell záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra, jégesőre is készülni. Jelenleg úgy tűnik, hogy az ország déli-délnyugati felén hullhat kiadósabb mennyiségű csapadék. A Dunántúlon már csak 20-25, ettől keletre a front előtt még 25-30 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton

A hidegfront mögött fokozatosan csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a Nap, de szórványosan továbbra is előfordulhatnak záporok. Az élénk északnyugat széllel országszerte 25-26 fok köré frissül a levegő.

Vasárnaptól

Fokozatos melegedésre, ismét nyugodtabb, a nyaralóknak kedvező időjárásra van kilátás több órás napsütéssel és csak helyenként előforduló záporokkal, zivatarokkal. Eleinte 27, majd 29-31 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés. Ebben a helyzetben változás a jövő hét közepén valószínű, amikor egy újabb hidegfront érheti el térségünket, ami ismét többfelé okozhat záporokat, zivatarokat és néhány fokos felfrissülést hozhat magával.