Csütörtökre alig érezhető felfrissülés, majd hétvégére itt az újabb kánikula

Szerdán

egy közeledő gyengülő hidegfront előtt 29-35 fok közé melegszik a levegő. A többórás napsütés mellett főként az ország északi felén lesz több felhő az égen, és ezeken a tájakon fordulhat elő legnagyobb eséllyel zápor/zivatar. Az esti óráktól aztán az érkező hidegfront hatására az ország északnyugati harmadában alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok.

Csütörtökön

hajnalban elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, de az ország nagyobb része felett szárazon, csapadék nélkül vonulhat át a hidegfront. Napközben változóan felhős lesz az ég, és már csak néhol, leginkább a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy zápor. Az élénk északnyugati széllel 26-31 fok közé „mérséklődik” a nappali felmelegedés, vagyis alig lesz érezhető a lehűlés.

Péntektől – jövő hét keddig

több hullámban forró, afrikai eredetű légtömegek áramlanak fölénk, így sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, és csak helyenként van esély nyárias zivatarokra. A maximum hőmérséklet eleinte 30 fok körül, majd a hétvégétől többnyire 30-35 fok között tetőzik, az éjszakák pedig egyre kevésbé hoznak felfrissülést. Számottevő lehűlést hozó hidegfront a hónap közepén érkezhet.