Egész héten igazi nyaraló idő várható

Jól járnak, akik ezen a héten töltik a szabadságukat, ugyanis az előttünk álló hét nap összességében az ilyenkor szokásosnál melegebb időjárást tartogat. A hét közepén érkező hidegfront alig érezhető felfrissülést hoz.

Hétfőn és kedden

országos kánikula lesz 30-35 fok közötti maximumokkal, sőt kedden a délkeleti megyékben akár 36 fokot is mérhetünk. A sok napsütést az ország nagy részén csak kevés gomolyfelhő zavarja. Erősebb gomolyfelhősödésre az északi-északnyugati megyékben van esély, és itt fordulhat elő néhol egy-egy frissítő zápor/zivatar.

Szerdán

egy fokozatosan gyengülő hidegfront éri el térségünket északnyugat felől, de ez a front csak elszórtan, nem túl nagy területen okozhat záporokat, zivatarokat. Útját inkább az erősödő gomolyfelhő-képződés, valamint az élénk-erős északnyugati szél jelzi majd. Az ország északnyugati felén 25-30 fok közé mérséklődhet a meleg, míg máshol még mindig 30-35 fok közötti kánikula valószínű.

Csütörtökön és pénteken

A többórás napsütést időnként felhősebb időszakok zavarhatják, de csak szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A korábbi napokban megszokottnál kissé alacsonyabban, azonban még mindig 28-30 fok környékén alakul a nappali felmelegedés.

A hétvégén

előreláthatólag újra melegedő tendencia következik: eleinte 30, majd 32 fok körüli kánikulára van kilátás. Az időjárás fő jellemzője ugyanakkor a fokozódó fülledtség lehet.