Itt a friss kéthetes előrejelzés – kánikula után fokozatos lehűlés valószínű

Az előttünk álló két hetes időszak nagyobbik, első részében még marad az átlagosnál melegebb időjárás, majd később jelentős átalakulás kezdődhet.

Augusztus 26 – 31

A következő napokban tartósan meleg idő lesz: a hét elején 28-34, a hét közepétől pedig 30-35 fok közötti kánikula várható, de a hét első napjaiban a zivatarokkal érintett tájakon átmenetileg ennél hűvösebb lehet. A hét elején inkább a fülledtség lesz jellemző, szórványos zivatarokkal, majd a hét közepétől kevesebb zápor, több napsütés és kevésbé fülledt idő várható. Augusztus 30-a körül egy gyenge hidegfront érintheti majd térségünket, így ekkor újra növekedhet a zivatarhajlam, de csak alig érezhető, néhány fokos mérséklődés lehet a nappali felmelegedésben.

Szeptember 1 – 8

Szeptember első napjaiban előreláthatólag újra melegedő tendencia, fokozódó hőség következhet. (Az ősz első napjainak valamelyikén akár új napi melegrekord is születhet majd.) Szeptember 3-4-e környékén érheti el a térségünket az első olyan hidegfront, ami már jelentősebb változásokat indít be. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a szeptemberi nyár csak fokozatosan, több lépcsőben, először a Dunántúlon, majd a középső-, később a keleti megyékben szűnik meg. A szeptember 6-13-a közötti időszakban ugyanakkor már egy komolyabb lehűléssel és jelentős csapadékkal járó időjárási helyzet körvonalazódik.