A hét közepén enyhe, csapadékos idő, majd szombattól lehűlés

Szerdán

fokozatosan beborul az ég, és a késő délutáni óráktól a Dunántúlon délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső. Az élénk délies szélben délután 8-13 fok várható.

Csütörtökön

sok felhőre, kevés napsütésre van kilátás több helyen esőkkel, záporokkal. Az enyhe (5-10 fok közötti) hajnal után délutánra 9-14 fok közé melegszik a levegő, de helyenként kissé melegebb is lehet ennél.

Pénteken

még mindig fagymentes hajnalra és enyhe, 10-12 fok körüli délutánra számíthatunk élénk változó irányú széllel. Továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, azonban már egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap, és egyre kevesebb helyen várható csapadék.

A hétvégén

élénk északnyugati széllel szárazabb, jelentősen hidegebb légtömegek érkeznek fölénk: szombaton 4-9, vasárnap pedig már csak 2-7 fok közötti maximumokra számíthatunk, és ez utóbbi megfelel a december elején szokásos értékeknek. Szombaton reggel még csak néhol fagyhat, vasárnap hajnalban viszont már az ország nagy részén -1,-4 fok közötti fagyokra érdemes készülni, de helyenként akár -5,-6 fok sem kizárt. Szombaton néhol fordulhat elő egy-egy zápor, a hegyekben hózápor, vasárnap estétől pedig délnyugat felől valószínű egyre többfelé csapadék, egyelőre még többnyire eső formájában.