Egyelőre folytatódik a kora tavaszias idő

A február közepének megfelelő +4 fok körüli maximum hőmérsékletnél továbbra is jóval enyhébb, márciust idéző időjárásra van kilátás. Sőt a hét legvégétől tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken

hajnalban 0,+5 fok közé hűl le a levegő, és egy érkező hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, amelyből több helyen kell csapadékra számítani. Ez többnyire eső formájában hullik, de az ország északkeleti harmadán havaseső, havazás is előfordulhat. Napközben aztán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és a felhőátvonulásokbólmár csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor/hózápor. Az élénk-erős északnyugati szélben 7-12 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap

csendesebb, száraz, eseménytelen időre van kilátás. Éjszakánként többfelé képződik pára, illetve köd, amely napközben fokozatosan feloszlik, és ezt követően a felhős időszakok mellett legalább néhány órára az ország nagy részén kisüthet a Nap. Éjszakánként 0, délutánonként 10 fok közelében alakul a hőmérséklet, de egy-két tartósan felhős tájon pár fokkal hűvösebb, vasárnap délnyugaton pedig kissé melegebb is lehet ennél.

A jövő hét elején

egy nyugat felől közeledő újabb hidegfront előtt az élénk délies széllel újra jelentősen, +15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A hidegfront mögött komoly lehűlés egyelőre még nem valószínű, vagyis a jövő héten is folytatódik az ilyenkor elvárhatónál enyhébb időjárás. Ebben a helyzetben számottevő változásra majd a hónap vége felé mutatkozik esély.