Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű február végéig

Legkorábban február végén szakadhat meg a tartósan enyhe időszak, de valószínűleg a hónap második fele még így is összességében az átlagosnál melegebb, inkább tavaszias időjárást tartogat.

Február 15 – 23

Az előttünk álló bő egy hetes időszakban előreláthatólag két hullámban érkezhet jelentősebb felmelegedés. Az első felmelegedési hullám tetőpontja 17-ére esik, amikor 14-15 fok körül tetőzhet a nappali felmelegedés. Ezt követően átmenetileg alacsonyabb, de még így is március első felének megfelelő 8-10 fok közeli maximumokra van kilátás. Február 20-23-a között aztán ismét az átlagosnál jóval enyhébb légtömegek áramolhatnak térségünkbe. Az időjárás változékony jellege továbbra is megmarad, vagyis néhány naponta érhetik el a Kárpát-medence területét frontok, amelyek mentén szórványosan fordulhatnak elő esők, záporok, a hidegebb időszakban kis eséllyel néhol hózáporok.

Február 24 -29

A hónap utolsó hetében már vannak arra utaló jelzések, hogy változás állhat be az időjárás jellegében. A kezdeti enyhe idő után a hónap utolsó napjaiban észak felől hidegebb, téliesebb időjárást okozó léghullámok érhetik el vagy érinthetik térségünket. Fontos azonban megjegyezni, hogy ebben még nagy a bizonytalaság: jelenleg mindössze 40% körüli az esélye annak, hogy a hónap végére számottevő lehűlés, télies fordulat érkezzen.