Itt a friss kéthetes előrejelzés – tavaszias, kora tavaszias és késő télies idő is valószínű

Az előttünk álló két hetes időszak első fele még mindig az átlagosnál melegebb vagy jóval melegebb időjárást tartogat, ugyanakkor február utolsó, – illetve március első napjaiban már hidegebb napokra is van esély.

Február 20 – 25

Az előttünk álló napokban folytatódik az enyhe, gyakran szeles, változékony időjárás. Néhány naponta érintik térségünket frontok, amelyek mentén szórványosan fordulnak elő esők, záporok, északon időnként hózáporok is. A nappali felmelegedés eleinte 6-12, a hét legvégén, illetve a jövő hét első felében inkább 10-16 fok között alakulhat.

Február 26 – március 6

Február utolsó-, illetve március első napjaiban továbbra is mozgalmas időjárásra van esély, vagyis gyakran érik el térségünket frontok. A hőmérsékleteket ebben az időszakban is kisebb hullámzás jellemzi majd, de ezúttal már alacsonyabb tartományban mozoghat a hőmérő higanyszála. Két hullámban is elérhetik Közép-Európa térségét hűvösebb légtömegek, amikor a nappali felmelegedés már kevéssel az átlagos (7-8 fok körüli értékek) alá süllyedhet. A hűvösebb periódusokban az eső mellett a hegyekben nagy eséllyel, de valószínűleg az ország egy részén síkvidéken is láthatunk legalább mutatóban hópelyheket. A télimádóknak azonban nem érdemes nagyon reménykedniük, ugyanis komoly, drasztikus lehűlésre minimális az esély. A tartósan enyhe időjárás igazi „böjtje” majd tavasszal jöhet meg.