Gyakran viharos, mozgalmas időjárást és meglepetéseket is tartogathat a tél utolsó hete

Február 23-án vasárnap volt újhold, és ezzel együtt megint változott a légköri helyzet: vasárnap éjjel egy markáns idegfront érkezett viharos széllel. Az elmúlt hetekben tapasztalható mozgalmasság a most kezdődő újhold fázisban sem szűnik meg, sőt egy kicsit intenzívebbé is válik.

Hétfőn

a front mögött már többnyire napos, de erősen szeles idő várható, azonban jó hír, hogy a szél napközben fokozatosan veszít erejéből. A Délutáni órákban 10 fok körül alakul a hőmérséklet, de a hőérzet elmaradhat ettől.

Kedden

már délnyugatira fordul a szél, ezzel pedig 11-18 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Kezdetben még lehetnek hosszabb napos időszakok, majd később egyre több felhő borítja az eget.

Szerdán

ismét egy markánsabb hidegfront érkezik erős északnyugati széllel. Ez a front már többfelé okozhat esőt, az ország egy részén akár jelentősebb mennyiségben is. Sőt helyenként zivatarok is előfordulhatnak, a hegyekben, valamint az északkeleti megyékben pedig havaseső/havazás sem kizárt. A hőmérséklet a reggeli 5-10 fokról napközben már nem nagyon emelkedik magasabbra.

Csütörtöktől – vasárnapig

marad a változékonyság erősen hullámzó hőmérséklettel. Csütörtökön késő télies hangulatú napunk lehet. Több helyen napközben is 5 fok alatt maradhat a hőmérséklet, és főként az északi megyékben síkvidéken is előfordulhatnak hózáporok, de máshol sem lehet kizárni a szilárd halmazállapotú csapadékot. Péntektől aztán újra bizonytalan mértékű melegedés valószínű, de ez sem lesz hosszú életű, hiszen a hétvégén újabb hidegfront, lehűlés és csapadék körvonalazódik, amely akár vegyes halmazállapotú is lehet az ország egy részén.