Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű március közepéig

Az előttünk álló két hetes időszakban extrém hidegre már kicsi az esély, ugyanakkor számíthatunk még hűvös, késő télies hangulatú napokra. Lesz ezen kívül gyakori frontátvonulás, kiadós csapadék és kellemesen meleg, tavaszias idő is. Részletek az alábbiakban.

Február 29 – március 7

A következő egy hétben a gyakori, több hullámban érkező csapadék lesz időjárásunk fő meghatározója. Az előttünk álló 8 napos időszakban összességében jelentős mennyiségű csapadék hullhat az ország nagy részén. Március első hetének elején átmenetileg emelkedő pályára áll a hőmérséklet: különösen a déli megyékben fordulhat elő 15 fok körüli maximum hőmérséklet. Ezt követően azonban ismét lehűlésre van kilátás: inkább az 5-10 fok közötti tartományban mozoghat a nappali felmelegedés. Sőt a jövő hét közepén helyenként ez alatt is maradhat a hőmérő higanyszála, és ekkor a hegyekben, illetve az ország északi felén ismét növekszik a havazás esélye.

Március 8 – 15

A március 8-15-e közötti időszakban még mindig elérheti térségünket egy jelentősebb csapadékot adó ciklon, de a hónap közepe felé haladva már egyre inkább melegedő tendencia látszik valószínűnek, a hőmérséklet egyre inkább az átlagos fölé emelkedhet. A frontmentes időszakokban pedig jó eséllyel napsütésből sem lesz hiány, így tehát március 10-e után már kifejezetten kellemes, tavasziasan meleg napokban is bízhatunk.