Szombatra kellemesebb idő jön, de fagyosan indul a reggel

A többfelé havas és szeles péntek után szombatra csendesebb időben bízhatunk. Érdemes lesz kihasználni a hétvége első napját szabadtéri programokra, mert vasárnapra ismét változás érkezik.

Szombaton

hajnalra az ország nagy részén felszakadozik a zárt felhőtakaró, így 0,-5 fok közé süllyed a hőmérséklet. A fagyzugos és hófedte északi völgyekben -6,-10 fok közötti fagy sem kizárt. Napközben aztán a felhős időszakok mellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk egyre élénkebb délies széllel. 6-13 fok közé melegszik a levegő, északkeletről délnyugat felé a növekvő értékekkel.

Vasárnap

nyugat felől fokozatosan egyre több felhő érkezik fölénk, és eleinte csak elszórtan, a nap második felében már egyre többfelé számíthatunk esőkre, záporokra. Reggel 0,+6, délután 6-11 fok valószínű.

Hétfőn

a nap első felében sokfelé várható eső, az ország egy részén számottevő mennyiségben, majd fokozatosan megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. 10 fok közelében alakul a nappali felmelegedés, de a déli megyékben már 15 fok is lehet.

Keddtől

ismét több hullámban nedves légtömegek áramlanak térségünkbe, ezért a felhők lesznek túlsúlyban, és több alkalommal többfelé kell esőre, záporra számítani. Összességében kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Mivel közelünkben keveredik az északnyugat felől érkező hideg, valamint a dél felől áramló meleg levegő, így jelentős hőmérsékleti különbség alakulhat az ország északnyugati valamint délkeleti fele között. Az érkező hideg levegő miatt az ország északi-északnyugati harmadán, valamint a hegyekben újra van esély havasesőre, havazásra, míg délkeleten átmenetileg 15 fok körüli meleg sem kizárt.