A következő egy hétben még bőven van utánpótlása a csapadéknak

Az előttünk álló egy hetes időszakban összességében továbbra is jelentős mennyiségű csapadék lehullására van esély. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden nap esni fog az egész ország területén, hanem azt, hogy több hullámban érik el térségünket csapadékot adó ciklonok.

Szerdán

az ország keleti felén kell ismétlődő esőre, záporra készülni, míg nyugat felé haladva csökken a csapadék esélye, és a Dunántúlon már több órás napsütés is várható, de élénk-erős északnyugati szél fúj majd. Reggel 2-8, délután az esősebb keleti tájakon 5-8, ugyanakkor a szárazabb dunántúli területeken 9-12 fok valószínű.

Csütörtökön

egy napra országszerte szárazabbra, nyugodtabbra fordul az időjárás. több órára kisüt a Nap, és majd csak este kezdődik újabb felhősödés. A hajnali -4,+5 fokról délutánra 9-10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

egy újabb, kiadós csapadékot adó ciklon lesz a közelünkben, amelynek áramlási rendszerében több hullámban van esély esőkre, záporokra. A magasabban fekvő tájakon havaseső/havazás sem kizárt. A nappali felmelegedés átalában 4-10 fok között alakul majd.