Csütörtökön sok napsütés, majd pénteken ismét sok eső

Csütörtökön

hajnalban fokozatosan a keleti megyékben is egyre nagyobb területen csökken, felszakadozik a zárt felhőtakaró, és egyre kevesebb helyen eshet. Éppen ezért az ország nagyobbik, nyugati kétharmadán 0,-4 fok közé süllyed, míg keleten kevéssel fagypont felett marad a hőmérséklet. Napközben aztán országszerte több órás napsütésre számíthatunk, amit kevés felhő zavar, és 10-12 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken

egy újabb ciklon érkezik, így alapvetően borult lesz az ég, és sokfelé kell esőre, záporra készülni, amit a hegyekben havaseső, havazás válthat fel. A reggeli 0,+5 fokról csupán 4-9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton

a ciklon lassanként elhagyja térségünket, így egyre inkább a középső-, illetve keleti-északkeleti tájakon van esély további esőre, záporra, északkeleten akár vegyes halmazállapotú csapadékra is. Az erős, helyenként viharos északnyugati szélben 5-11 fok között alakulhat a maximum hőmérséklet.

Vasárnaptól

kevesebb csapadékra van esély, de zavartalan napsütés még nem valószínű. Továbbra is gyakran kell felhős időszakokra készülni, és még elszórtan mindig előfordulhatnak esők, záporok. Az éjszakák kissé hűvösek lesznek, gyenge fagyok több helyen is előfordulhatnak. A nappali felmelegedés általában 10 fok közelében alakul, de a jövő hét első felében napról-napra egy árnyalattal melegebb lesz. Március 10-e után számíthatunk számottevő felmelegedésre, az átlagosnál magasabb hőmérsékletekre.