Péntekre újra hűvös, csapadékos idő jön, majd szombattól lassú javulás kezdődik

Pénteken

hajnalban nyugat felől beborul az ég és egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. Az ország északi harmadán havaseső, a magasabban fekvő tájakon pedig havazás is előfordulhat. Délután kezd el nyugaton megszűnni a csapadék. Hajnalban -1,+5, délután +3,+10 fok közötti hőmérséklet várható.

Szombaton

a csapadékot adó ciklon lassanként elhagyja térségünket. Nyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, egyre inkább már csak keleten valószínű eső. Az élénk, időnként erős északnyugati szélben 6-12 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnaptól – keddig

mérsékelten változékony, mérsékelten meleg idô valószínû, nagyjából az átlagosnak megfelelő, 9-10 fok közeli, illetve kedden már annál kissé magasabb maximumokkal. Éjszakánként helyenként gyenge fagyok is előfordulhatnak. A napsütést továbbra is gyakran zavarják felhős időszakok, és szórványosan még előfordulhat csapadék, de már egyre kisebb mennyiségben.

Szerdától

már több hullámban enyhébb légtömegek áramlanak térségünkbe, így az átlagosnál melegebb, igazi tavaszias hangulatú, de továbbra is változékony időjárásra van esély, időnként szórványos esőkkel, záporokkal. Az éjszakai fagyok megszűnnek, délutánonként pedig általában a 10-17 fok közötti tartományban mozoghat a hőmérséklet.