Dél-délnyugat felé húzódik vissza a havazás

Hétfőn

a nap második felében fokozatosan dél-délnyugat felé terjeszkedik a havazást okozó csapadékzóna, tehát egyre inkább az ország déli-délnyugati felén, majd harmadán kell további hóesésre, néhol havasesőre készülni, miközben az északi-északkeleti megyékben már felszakadozhat a zárt felhőtakaró. 0,+5 fok között tetőzik a hőmérséklet, ami február első napjainak megfelelő érték.

Kedden

az ország déli felén marad a borult ég, és továbbra is számíthatunk havazásra, havasesőre, de már kisebb mennyiségben, mint hétfőn. Észak felé haladva egyre szakadozottabb lesz a felhőzet, és egyre hosszabb napos időszakokra van esély. Hajnalban 0,-7 fok várható, délután pedig a borongós, havas déli megyékben 0,+4, míg a naposabb északi tájakon +5,+8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán

újból kissé északabbra tolódhat a havazás. Ekkor főként az ország déli-délnyugati felén fordulhat elő ismét havazás, amit kelet felől havaseső, eső válthat fel. Reggel 0,-6, délután 0,+7 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Csütörtökön

kelet felől erőteljes enyhülés várható: a keleti megyékben már 8-15, míg a Dunántúlon még +4,+7 fok várható, és itt kezdetben még kialakulhat vegyes halmazállapotú csapadék, de az is fokozatosan gyengül és esőre vált.