Hétvégére jelentős felmelegedés jön – visszatér a kellemes, tavaszi idő

Szerdán

egy kissé északabbra húzódik a tőlünk délre lévő csapadékzóna, így az ország nagyobbik, délnyugati kétharmadán sok felhô borítja az eget, ès több helyen szàmíthatunk havazásra, hószállingózásra. A nagyobb mennyisèg dèlnyugat felè haladva vàrhatò. A reggeli 0,-6 fokról délutánra 0,+8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten a magasabb értékekkel, ahol kisüthet néhány órára a Nap.

Csütörtökön

kezdetben a nyugati-délnyugati megyékben még számíthatunk egyre jobban gyengülő vegyes halmazállapotú csapadékra, de kelet felől már fokozatosan egyre többfelé felszakadozik a felhőtakaró, és ezzel együtt jelentős enyhülés kezdődik. Hajnalban -4,+2 fok várható, míg délután a Dunántúlon 4-9, a Dunától keletre már 10-16 fok valószínű.

Péntektől – március végéig

kellemesen enyhe, tavaszias időre van kilátás több órás napsütéssel. Az időnként megnövekvő felhőzetből csak helyenként fordulhatnak elő tavaszias záporok. Az éjszakai fagyok az ország jelentős részén megszűnnek, délutánonként pedig általában a 13-20 fok közötti tartományban mozog majd a hőmérő higanyszála. Ebben a helyzetben jelentősebb változás március utolsó napján kezdődhet, amikor egy újabb lehűlést hozó hidegfront közelíti meg térségünket.