Hétfőre erős lehűlés jön – hidegrekorddal indulhat az április

Ismét jelentős változás előtt áll időjárásunk: az elmúlt napok hirtelen felmelegedése után a jövő hét elejére újra markáns lehűlés jön. Olyannyira, hogy a jövő hét első felében napi hidegrekord is dőlhet.

Vasárnap

a hajnali -1,+7 fokról délutánra még 14-19 fok közé melegszik a levegő. A napos időszakokat főként a középső-, valamint keleti megyékben zavarják gyakrabban felhők, és ezeken a tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok.

Hétfőn

erős északias széllel hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak térségünkbe, így már csupán +2,+8 fok közötti késő télies hidegre van kilátás. Sok felhő lesz felettünk, amelyből szórványosan, nagyobb eséllyel az ország középső harmadán kell esőre, havasesőre, majd havazásra számítani.

Keddtől – csütörtökig

fagyos (-1,-6 fok közötti) éjszakákra számíthatunk, de a fagyzugos völgyekben -7,-10 fok közötti fagyok is előfordulhatnak, így különösen szerdán megdőlhet a napi hidegrekord is. A nappalok is hűvösek lesznek: eleinte 4-9, majd 6-12 fok közötti értékek várhatóak. Kezdetben még elszórtan van esély hózáporokra, záporokra, aztán egyre inkább szárazra fordulhat az időjárás.

Péntektől

újra melegedés várható, a hétvégére visszatérhet a kellemes, tavaszias időjárás, de az éjszakai fagyoktól csak nehezen szabadulunk.