Itt a friss kéthetes előrejelzés – hullámvasúton marad az időjárás

Előreláthatólag a következő két hétben is marad az elmúlt időszakra jellemző hőmérsékleti hullámzás: a markáns lehűléseket erős felmelegedések követik, így a tél és a tavasz között ingázik az időjárásunk.

Március 30 – április 2

Hétfőn erős hidegfront vonul át felettünk, amely mögött hideg, sarkvidéki eredetű léghullámok árasztják el térségünket, ezért a hét első felében csupán 4-10 fok között alakul a nappali felmelegedés. Szerdától ugyan 1-2 fokkal lassanként emelkedik a hőmérséklet, de április 2-ig marad az ilyenkor szokásosnál hidegebb időjárás. Az éjszakák keddtől fagyosak (0,-6 fok közöttiek) lesznek, azonban a fagyzugos völgyekben -7,-10 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála. Csapadék csupán szórványosan, főként a hét első két napján hullhat vegyesen hó, havaseső, eső formájában.

Április 3 – 13

Április 3-ától újra egyre melegebb, egyre kellemesebb, igazi tavaszi időjárás valószínű sok napsütéssel és kevés csapadékkal. Az éjszaki fagyok fokozatosan megszűnnek, délutánonként pedig eleinte 14-15, majd 18-20 fok köré melegedhet a levegő. Ez a melegedő tendencia április 8-a környékén szakadhat meg újra, amikor ismét egy lehűlést hozó hidegfront közelítheti meg térségünket, és ezzel megint a csökkenő pályára állhat a hőmérséklet, sőt újra van esély akár markánsabb lehűlésre is, amely a hegyekben akár havazással is járhat. A hónap további része is eseményekben gazdag időjárást tartogat, de erről részletek az áprilisi prognózisban olvashatók majd.