Fagyos éjszakák jönnek – helyenként -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet

Az elmúlt 24 órában érkezett hidegfront mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek térségünkbe, így a hét közepéig fagyos éjszakákra és hűvös nappalokra számíthatunk.

Kedden

a hajnali órákra az ország nagy részén csökken a felhőzet, és mérséklődik a szél is, így a derült égbolt alatt 0,-5 fokig süllyed a hőmérséklet, de különösen a fagyzugos északi völgyekben -6,-10 fok közötti fagyok sem kizártak. Napközben kezdetben a napsütés lesz túlsúlyban, amit délutántól már több felhő zavarhat, és ezekből a felhőkből elszórtan hózáporok/záporok alakulhatnak ki. Délutánra 5-10 fok közé melegszik a levegő, ami február végének-március elejének megfelelő érték.

Szerdán és csütörtökön

még mindig fagyosan indulnak a reggelek: mindkét nap megdőlhet a napi hidegrekord -10 fok közeli értékekkel. Cserébe viszont napközben sok napsütésre számíthatunk lassan erősödő nappali felmelegedéssel: szerdán +9,+10, csütörtökön +12 fok körüli maximumok valószínűek.

Péntektől

tovább emelkedik a hőmérséklet, de szombaton máris lehet egy kis megtorpanás a felmelegedésben, amikor egy érintő hidegfront hozhat néhány fokos lehűlést. Ezt követően azonban április 8-ig nagy valószínűséggel egyre melegebb, kellemes, tavaszias időre van kilátás