Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, de az éjszakai fagyok még maradnak

A következő napokban lassan, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, azonban az éjszakák még fagyosak lesznek. A mélypont várhatóan szerdán reggel vár ránk.

Szerdán

a reggeli órákra -2,-7 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a fagyzugos északi völgyekben -8,-11 fok közötti fagyok sem kizártak, így megdőlhet az április 1-jére vonatkozó hidegrekord. Napközben sok napsütésre, de még mérsékelten meleg, 10 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtökön

még mindig erősen fagyos (-1,-8 fok közötti) lesz a reggel, délutánra viszont a sok napsütés hatására már kissé magasabbra, 10-15 fok közé melegszik a levegő.

Péntektől – a jövő hét közepéig

összességében kellemes, fokozatosan melegedő, igazi tavaszi időjárás valószínű sok napsütéssel. Kissé több felhő pénteken délután, illetve szombaton lehet felettünk egy érintő hidegfront hatására, de csapadék ekkor is csak elvétve fordul elő. Az éjszakák lassanként enyhülnek, azonban a jövő hét elejéig még nem múlik el teljesen a fagyveszély, ami szerencsére ország egyre kisebb hányadát érinti majd. Délutánonként kezdetben 11-16, a jövő héten pedig már 15-20, majd 17-22 fok közötti melegre van kilátás.