Itt a friss előrejelzés – ilyen időjárás valószínű áprilisban

Felemás időjárást tartogat az idei április: éjszakai fagyok, kellemes, napsütéses időszakok átlagos hőmérséklettel, kora nyárias meleg, illetve kiadósabb csapadék és erősebb lehűlés is belefér a következő egy hónapba.

Április 1 – 8

a hónap első 8 napja nagy valószínűséggel napsütésben gazdag, nyugodt, szép tavaszi időjárást tartogat. A felhős időszakok ritkák lesznek, és számottevő csapadékra is kicsi az esély. A nappali felmelegedés a hűvös kezdet után péntektől már az ilyenkor szokásos 15 fok közelébe emelkedik, a jövő héten pedig már az átlagosnál magasabb, 15-20, majd 17-23 fok közötti értékeket mérhetünk. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár egyre kisebb területen, de április 6-áig még előfordulnak éjszakai fagyok.

Április 9 – 30

A hónap utolsó három hete már mozgalmasabb időjárást és egyben nagyobb bizonytalanságot is mutat. A szép, meleg tavaszi időjárás egy kis megtorpanással ugyan, de kedvező esetben 12-éig kitarthat, ugyanis 8-9-e körül kis eséllyel, 12-e körkényékén már nagyobb valószínűséggel éri el térségünket lehűlést hozó hidegfront. Ezt követően azonban változékonyabb időszak veszi kezdetét, ami azt jelenti, hogy gyakrabban, néhány naponta érkeznek időjárási frontok Közép-Európa területére. Jelentősebb mennyiségű csapadékra a hónap középső harmadában, illetve legvégén látszik nagyobb esély, és ekkor az átlagosnál hidegebb napok is várhatóak, amikor a hegyekben akár újra havazhat is. Mindemellett a frontok előterében több alkalommal számíthatunk kellemesen meleg, napsütéses napokra is.