Hétfő este érkezik a hidegfront – keddre 10-15 fokot zuhan a hőmérséklet

A kellemesen meleg, kora nyárias időjárás órái meg vannak számlálva. Hétfőn az esti órákban eléri térségünket az a markáns hidegfront, ami keddre jelentős lehűlést okoz.

Húsvét hétfőn

a korábbi napokhoz képest már jóval több felhő lesz felettünk, amelyből az ország északi felén elszórtan egy-egy zápor is előfordulhat, de napközben a felhős időszakok mellett még több órás szűrt napsütésben bízhatunk. Az élénk délnyugati széllel még kora nyáriasan magasra, 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A késő délutáni órákban aztán északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, és eleinte csak nyugaton és északon, majd estétől már egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra, esőkre számítani, miközben északnyugatira fordul a szél.

Kedden

a hajnali-reggeli órákban át is vonul felettünk a markáns hidegfront. Útját erős északnyugati szél, esők, záporok, sőt a hegyekben, illetve néhol akár síkvidéken átmenetileg havaseső, havazás is kísérheti. Napközben aztán fokozatosan csökken a zárt felhőzet, kisüthet a Nap. A nappali felmelegedés 10-11 fok köré mérséklődik.

Szerdán

a többfelé fagyos (-5,+3 fok közötti) hajnal után délutánra már kissé magasabbra, 11-16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, és a felhős időszakok mellett több órás napsütés várható.

Csütörtökön és pénteken

gyors, hirtelen felmelegedés valószínű sok napsütéssel: eleinte 17-22, majd 21-26 fok közé kúszhat fel a hőmérő higanyszála, de csütörtökön reggel még több helyen lehet gyenge fagy.

Jövő hétvégén

már kicsit változékonyabbra fordul az idő, és lehet pár fokos visszaesés a hőmérsékletben, de előreláthatólag még marad a kellemes tavasz. Továbbra is úgy látszik, hogy az újabb drasztikus lehűlés április 20-a körül érkezhet.