Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időre számíthatunk április második felében

Továbbra is úgy tűnik, hogy a hónap második fele mozgalmas, igazi áprilisi időjárást tartogat hullámzó hőmérséklettel. Részletek az alábbiakban.

Április 16 – 19

Az április közepére érkezett markáns lehűlés után a következő két napban gyorsan visszatér az átlagosnál melegebb, napos, kora nyárias időjárás. Csütörtökön hajnalban a fagyzugos tájakon ugyan még lehet gyenge fagy, délutánra azonban már 20-25 fok közé melegszik a levegő, pénteken pedig néhol akár 26 fokot is mérhetünk. A hétvégén kissé változékonyabb, egyre több felhővel és záporokkal tarkított időjárás várható lassan csökkenő, de még mindig kellemes, 20-21 fok körüli maximumokkal.

Április 20 – 30

A hónap utolsó harmadában előreláthatólag továbbra is hullámvasúton marad a hőmérséklet. 20-a körül lehűlésre, az átlagosnál hidegebb időjárásra érdemes készülni, és ekkor a közelünkben már jelentősebb csapadékot adó ciklon is örvénylik. Ennek mozgási pályájában még van bizonytalanság, azonban jók az esélyek arra, hogy legalább az ország egy részét megöntözze kiadósabb esőkkel. Az időjárás ezután sem pihen: újabb melegedésre, majd pedig lehűlésre van kilátás, ráadásul a hónap legvégén ismét egy jelentősebb csapadékkal járó nedves légtömeg közelíthet felénk. Ez pedig már a nyitánya lehet a május első felében esedékes gyakran csapadékos időszaknak.