Gyenge hidegfront érkezik szombaton, de nem hoz nagy változást

Pénteken

még folytatódik a nyugodt, szép, késő tavaszias-kora nyárias jellegű időjárás, azonban a napsütést már fátyolfelhők szűrik. Ezekből csapadék természetesen nem várható. Reggel 3-9 fokig hűl a levegő, de a fagyzugos tájakon még mindig lehet gyenge fagy, délután pedig 22-23 fok körüli melegre van kilátás.

Szombaton

megérkezik a hidegfront, de alig hoz változást az időjárásban. Hatására a napsütést időnként felhős időszakok zavarják, és a megerősödő északias széllel csupán egy kissé, 16-23 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés. Csapadék, amire nagy szükség lenne, alig várható. Inkább csak elszórt jelleggel, főként az ország északkeleti felén fordulhat elő egy-egy zápor, vagyis az ország nagy részén szárazon vonul át a front.

Vasárnap

a front mögött fokozatosan veszít erejéből az északias irányú a szél. Változóan felhős-napos idő lesz, záporok már a szombatinál is kisebb eséllyel, csak egy-két helyen alakulhatnak ki. Reggel 0,+7, délután 16-22 fok valószínű.

A jövő hét első felében

újra fokozatos melegedés, egyre inkább kora nyárias hangulatú időjárás következik. Ebben a helyzetben változás majd április legvégén jöhet, amikor felcsillan a remény, hogy nedvesebb légtömegek kerüljenek térségünkbe, vagyis ekkor növekszik a záporok, zivatarok esélye, és kissé mérséklődhet is a nappali felmelegedés. A jövő hét közepén esedékes csapadék mennyisége azonban még mindig bizonytalan.