A következő egy hétben olyan időjárási esemény is lesz, amilyen már nagyon rég volt

Hosszú idő után először végre nagy valószínűséggel lehet kijelenteni azt, hogy az előttünk álló egy hetes időszakban az ország területén többfelé előfordulhat csapadék, méghozzá záporok, zivatarok formájában. Lassanként tehát elkezd mérséklődni a szárazság.

Hétfőn

nyugat felől egyre több felhő zavarja majd a napsütést, és a késő délutáni óráktól kezdve a Dunántúlon már szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Nem lesz tehát mindenhol csapadék, de az elmúlt másfél hónap szárazságához képest már a hétfői szórványos csapadék is nagy előrelépés. A reggeli 0,+9 fokról délutánra 19-24 fok közé melegszik a levegő.

Kedden

a napos időszakok mellett gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ezekből a felhőkből még mindig csak elszórt jelleggel, de már az ország bármely táján kipattanhatnak záporok, zivatarok. Az élénk délies széllel tovább melegedés várható: reggel 6-11, délután 21-26 fok közötti kora nyárias értékek valószínűek.

Szerdától – péntekig

már két hullámban is érkezik nagyobb nedvességtartalmú levegő hazánk fölé, így ezekben a napokban összességében már többfelé és több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyek végre egyre nagyobb területen kezdhetik el lassanként mérsékelni a szárazságot. Kezdetben még marad a fülledt, kora nyárias jellegű idő, majd a hét második felében 15-20 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

A hétvégén

változóan felhős, kezdetben még záporokra hajló, majd egyre inkább száraz időre van kilátás az átlagoshoz közeli hőmérsékletekkel.