Itt a friss kéthetes előrejelzés – fokozatosan mérséklődik a szárazság

Az előttünk álló kéthetes időszakban átalakul időjárásunk. A több, mint másfél hónapig tartó szárazság után végre újra több alkalommal is számíthatunk csapadékra.

Április 28 – május 2

Április utolsó, illetve május első napjaiban végre több hullámban is nedves, labilis levegő áramlik fölénk, ezért több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra. Ezek különösen szerdán és pénteken érinthetnek nagyobb területet, míg a többi napon inkább csak elszórt jelleggel, lokálisan mérséklik a szárazságot. A hét közepéig a 20-25 fok közötti tartományban mozognak a maximumok, majd május első napjaira átmenetileg 15-20 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Május 3 – 11

A május 3-11-e közötti időszak első felében fokozatos felmelegedésre van esély, amelynek tetőpontján újra 25 fok körüli maximumok is előfordulhatnak, miközben átmenetileg kisebb valószínűséggel alakulhatnak ki záporok. A május 7-11-e közötti periódusban ugyanakkor már újra egyre jobban növekszik a csapadék esélye, és az időszak végén egy markánsabb lehűlés is körvonalazódik.