Egyre nagyobb területre érkezik csapadék a hét további részében

Az elmúlt 24 órában már nagyjából az ország harmadán fordult elő csapadék. A következő napokban újból nedves légtömegek érkeznek, ezért ismét számíthatunk záporokra, zivatarokra, ezúttal már nagyobb területen és jó eséllyel nagyobb mennyiségben is.

Szerdán

egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, így a kezdeti néhány órás napsütés után gyakran beborul az ég, és összességében többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezekből lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadékban is bízhatunk. A reggeli 7-14 fokról délutánra 17-25 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Csütörtökön

átmenetileg több napsütésre, kevesebb felhőre számíthatunk, és ezekből a felhőkből estig még „csak” elszórtan fordulhatnak elő záporok. Az esti óráktól aztán nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik. Reggel 6-11, délután 18-25 fok várható.

Pénteken

egy újabb, ezúttal erősebb hidegfront hatására ismét sok felhő borítja az eget, amelyből már több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Előreláthatólag ebből a csapadékzónából már nagyobb területen hullhat kiadósabb mennyiség is. 14-19 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

A hétvégén

még továbbra is számíthatunk záporokra, majd a hét legvége felé közeledve csökkenhet a csapadékhajlam. Úgy tűnik, hogy a hétvége nagy részében még mérsékelt marad a nappali felmelegedés. Nagyjából a május elején elvárható 20 fok közelében, illetve néhány fokkal ez alatt mozog majd a hőmérő higanyszála délutánonként.