A hét közepén hűvös, szeles idő, majd a hétvégére kellemes kora nyár jön

Az előttünk álló 24 órában erős északnyugati széllel hűvös légtömegek áramlanak fölénk, de a hét második felében fokozatos javulás várható.

Szerdán

az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, erősen szeles időre van kilátás: reggel -1,+8, délután 13-18 fok között alakul a hőmérséklet. A néhány órás napsütést gyakori felhősödés zavarja, de csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten fordulhatnak elő záporok.

Csütörtökön

a fagyzugos, szélcsendesebb tájakon reggel gyenge talajmenti fagyok előfordulhatnak, de máshol is hűvös (+2,+7 fok közötti) lesz a hajnal. Napközben az erős szél fokozatosan veszít erejéből, és a felhős időszakok mellett már több órára kisüthet a Nap. Északkeleten azonban még mindig a felhők lehetnek túlsúlyban egy-egy záporral, és ott csak 15 fok közelében, míg máshol már inkább 19-20 fok körül alakulhat a maximum hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

déliesre forduló áramlással egyre melegebb légtömegek árasztják el térségünket. Pénteken 18-23, szombaton 20-25, míg vasárnap már 22-27 fok közötti kora nyárias melegre van kilátás. A több órás napsütést kezdetben csak kevés, a hétvégén már több gomolyfelhő zavarhatja, és szombattól elszórtan nyárias, záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

A jövő hét első felében markáns változás

A jövő hét elejére jelentős változás érkezik. Egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, amelynek előterében délkeleten még 30 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet, ugyanakkor az ország északnyugati-nyugati felén már drasztikus lehűlés kezdődhet viharos szél és záporok kíséretében. Eseménydús, szélsőséges időjárást tartogat a jövő hét első fele.