Egész héten fülledt, záporokkal, zivatarokkal tarkított medárdi idő várható

Június második hetében összességében az ilyenkor szokásosnak megfelelő 25 fok közelében alakul a maximum hőmérséklet, és az év ezen időszakára jellemző záporos, zivataros csapadék is gyakori lesz.

Hétfőn

nyugat felől egy gyengébb hidegfront közelíti meg térségünket, de ez meg is torpan. Hatására a nyugati megyékben 20 fok körül, míg az ország nagyobbik, keleti kétharmadán inkább 22-29 fok között tetőzik a maximum hőmérséklet a hajnali 12-17 fok után. A néhány órás napsütés mellett továbbra is erős gomolyfelhő-képződés várható, amelyből többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Keddtől – péntekig

nagy változásokra nem érdemes számítani. Éjszakánként 12-17, míg délutánonként 22-27 fok között alakul a hőmérséklet. A napsütés mellett továbbra is gyakran lesz felhős az ég, és a fülledt időben több alkalommal és többfelé pattanhatnak ki nyárias záporok, zivatarok, elsősorban a délutáni órákban. Lokálisan rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is lehullhat, azonban maradhatnak teljesen száraz területek is.

Hétvégén

még mindig megmaradhat az időjárás fülledt jellege, kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen kialakuló záporokkal. A hétvégére elejére pár fokkal csökkenhet, a legvégétől pedig ismét emelkedésnek indulhat a hőmérséklet, de nagy kilengésekre kicsi az esély.