Péntektől melegszik az idő, de továbbra is többfelé jöhetnek záporok, zivatarok

Pénteken

fülledt, meleg idő várható: a reggeli 11-17 fokról délutánra 23-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A néhány órás napsütés mellett újra erős gomolyfelhő-képződés lesz, amelyből többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni. Az ország délnyugati harmadán ugyanakkor kevesebb felhő zavarja a napsütést és jóval alacsonyabb a csapadék valószínűsége.

Szombaton

még tovább, 25-31 fok közé melegszik a levegő, és ekkor bízhatunk hosszabb napos időszakokban is, de a délutáni óráktól újra egyre több felhő borítja majd az eget, és a fülledt, meleg időben többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás és jégeső is kísérhet.

Vasárnap

a szombatinál is több felhőre és sokfelé kialakuló záporokra, zivatarokra van kilátás. Ekkor nagyobb területen van esély jelentős mennyiségű csapadékra. Reggel 13-18, délután 23-28 fok várható, azonban a tartósan felhős, csapadékos tájakon pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

A jövő hét elején

előreláthatólag fokozatosan csökken a záporok, zivatarokra esélye, és ezzel együtt növekszik a napsütéses órák száma. A kezdeti néhány fokos lehűlés után egyre melegebb légtömegek áraszthatják el térségünket.