Itt a friss kéthetes előrejelzés – kánikula, lehűlés és átlagos júliusi nyár is várható

Az előttünk álló kéthetes időszak egyik legfőbb időjárási eseménye az lesz, hogy az országban többfelé megérkezik a kevéssel 30 fok feletti kánikula. Egyre valószínűbb, hogy a felmelegedés után a hónap legvégére visszaesik kissé a hőmérséklet, de ettől függetlenül még tartogat szép napsütéses strandidőt július első harmada is.

Június 26 – 29

Június utolsó napjaiban tovább erősödik a nappali felmelegedés: eleinte 26-31, végül pedig 27-33 fok közötti maximumokra van kilátás. A 30 fok feletti értékeket nagyobb eséllyel az ország déli-délnyugati harmadán mérhetjük majd, és itt ígérkezik a legtöbb napsütés is. Különösen pénteken, valamint szombaton ugyanakkor a fülledt, meleg időben erős gomolyfelhő-képződés várható, és ekkor átmenetileg újra több helyen alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok, legnagyobb eséllyel az ország északi-északkeleti felén. A hónap végén északnyugat felől egy hidegfront közelíti, majd éri el térségünket.

Június 30 – július 9

Június legvégére-július elejére az átvonuló hidegfront hatására 25-26 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés, és a hidegfront mentén átmenetileg ismét növekszik a záporok esélye, de minden bizonnyal az ország nagy részén nem hullik jelentős mennyiségű csapadék. Ezt követően a hónap első harmadában kisebb hőmérsékleti hullámzás mellett nagyjából a 23-30 fok közötti tartományban mozoghat a nappali felmelegedés, és inkább a száraz időjárás fog dominálni.