Vasárnap és hétfőn 30 fok körüli strandidő, majd keddre lehűlés

Vasárnap és hétfőn

délnyugat felől egyre melegebb és száraz légtömegek áramlanak fölénk, így vasárnap 29-30, hétfőn már 30-31 fok körüli maximum hőmérsékletre van kilátás sok napsütéssel, kevés felhővel. Egészen hétfő késő délutánig kitart a szép strandidő, amikor is nyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket. Ennek hatására hétfőn késő délutántól egyre több gomolyfelhő képződik, és az esti óráktól a nyugati-északnyugati megyékben már záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Kedden

átvonul felettünk a front, ami elszórtan okoz záporokat, zivatarokat. Az erős, helyenként viharos északnyugati széllel 23-24 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, így ez a nap már nem a strandidő jegyében telik.

Szerdán

a front mögött friss (8-15 fok közötti) hajnalra és mérsékelten meleg, 25 fok körüli nappalra számíthatunk, de már egyre több napsütés valószínű, miközben a szél is fokozatosan mérséklődik.

Csütörtöktől

újra gyorsan melegedő, a nyaralóknak kedvező időjárás következik sok napsütéssel, de pénteken átmenetileg növekedhet zivatarhajlam. Péntektől már visszatérnek a 30 fok körüli maximumok, azonban a melegedő tendenciát máris beárnyékolja a soron következő közeledő hidegfront. Ennek érkezési időpontjában még van bizonytalanság. Az asztrológiai jelzések alapján csak a hét legvégén érkezhet, míg a meteorológiai modellek már szombat estére teszik a front érkezését.